• Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
FORUM Miłośników Wysp Owczych
Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
W dół
TEMAT: Wyspy zachodnie
lachu
Admin
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Wyspy zachodnie 2 lat(a), 1 Miesiąc temu Oklaski: 1
Jak dla mnie najpiękniejsze widoki na Owcach znajdują się na wyspach zachodnich: Vagar i Mykines. W Szczególności widok z najwyższej góry tej części archipelagu - Arnafal, a także widok z brzegu fiordu Sørvágsfjørður na Tindholmur i Mykines.

Zaloguj się Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Tomek
Moderator
graphgraph
O:Wyspy zachodnie 1 Rok, 2 mies. temu Oklaski: 0
widok z Enniberga na sąsiednie krańce wysp (północne). Szczególnie na Kunoyarnakkur. A w ogóle to byłes na wyspach południowych:)? Wybrzeże koło Sumba...

Zaloguj się Zaloguj się
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
lachu
Admin
graph
O:Wyspy zachodnie 1 Rok, 2 mies. temu Oklaski: 1
Mam sentyment do Tindholmen. Pierwszy raz widziałem wyspę w mocnej mgle, ale i tak robiła niesamowite wrażenie. Jak dla mnie to jeden z symboli Wysp Owczych, łatwy do "zaliczenia" dla wszystkich odwiedzających archipelag.

Zaloguj się Zaloguj się
meteorolog
Fresh Boarder
graphgraph
O:Wyspy zachodnie 1 Rok, 2 mies. temu Oklaski: 0
Witam. Faktycznie wyspy we mgle robią niesamowite wrażenie. Pamiętam jak płynęliśmy lokalnym promem z Torshavn na suduroy (pl.wikipedia.org/wiki/Su%C3%B0uroy), mgła była taka, że na paręnaście metrów tylko było widać. I tak sobie płyniemy wolniutko wtem z mgły wyłania się ściana skalista nie wiadomo gdzie sięga ponieważ cała była otoczona mgłą. Miałem wrażenie, że przeniosłem się w akcje filmu o piratach... I tak wyspa za wyspą wszystkie we mgle, nad nami mgła dookoła statku mgła i tylko co jakiś czas kawałek skał. Wrażenia trudne do opisania. Przeżycia wspaniałe.

Zaloguj się Zaloguj się
kukiz
Fresh Boarder
graphgraph
O:Wyspy zachodnie 12 mies. temu Oklaski: 0
Macie jakieś fotografie z opisywanych przez Was miejsc , chciałbym zobaczyć to o czym tak pięknie piszecie , ja na wyspach będę pierwszy raz w życiu za 3 miesiące , już nie mogę się doczekać !

Zaloguj się Zaloguj się
lachu
Admin
graph
O:Wyspy zachodnie 12 mies. temu Oklaski: 1

Zaloguj się Zaloguj się
Do góry